Winkelwagen
  Filters
  Favorieten

  Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.


  Onderhoudsadvies

  ________________________________________

  Om langer plezier van uw mooie schoenen te hebben is goed onderhoud van belang. Dit zijn onze tips:
  •Wissel schoenen regelmatig af, voeten verliezen gemiddeld een borrelglaasje vocht per dag. Uw schoenen hebben minstens een dag nodig dit te verwerken. Doet u dit niet dan kan de schoen gaan stinken (bacteriën!) en wit uitslaan, ook zal de schoen aan de binnenkant hard worden en sneller slijten;
  •Gebruik schoenspanners, hiermee voorkomt u overdreven plooivorming. Het gebruik van houten schoenspanners houdt uw schoenen langer in model;
  •Droog schoenen nooit bij een warmtebron (zoals een verwarming), het leer droogt dan te snel en wordt hard waardoor ze minder comfortabel aanvoelen en kunnen scheuren;
  •Gebruik een schoenlepel en open de sluiting zover mogelijk waarmee u een plat getrapte en slappe hielcontrefort voorkomt;
  •Iedere leersoort heeft een ander onderhoud nodig. Bepaalde spuitbussen hebben een actieve reinigende werking of bevatten oplosmiddelen waardoor bijvoorbeeld de finish laag of het effect van een metallic laag kan verdwijnen, stretch materiaal te wijd wordt, enz. Heeft u twijfels? Vraag het dan aan onze klantenservice!
  •Behandel uw schoenen minstens één keer per twee weken met een beschermend product. Bij veel regen en/of sneeuw adviseren wij de schoenen een keer extra in te spuiten. Gebruik spuitbussen liefst buiten of in een goed geventileerde ruimte. Hou de spuitbus op ongeveer 30 cm afstand van de schoen voor een mooi egaal resultaat. Breng onderhoudsproducten enkel aan als de schoenen droog zijn.

  Verzorging
  Hieronder vindt u de meest voorkomende materialen en het product dat wij hierbij adviseren om de schoen te onderhouden. Alle producten die wij aanbieden zijn kleurloos en voor normaal gebruik. Wij gebruiken uitsluitend producten van de Bama New Line en de Bama Magic Elements line. Voor het bijwerken van de kleur en/of beschadigingen adviseren wij om één van onze winkels te bezoeken of naar de plaatselijke schoenmaker te gaan.

  Alle vermelde producten zijn voorzien van een gemakkelijke gebruiksaanwijzing met pictogrammen.

  Gladleer (inclusief antiekleer en diverse prints zoals reptiel)
  Gladleren schoenen kunt u het beste onderhouden met Bama Fine Leather Care. Deze spuitbus bevat bijenwas dat de glans in stand houdt, het leer voedt en soepel houdt. U kunt hiermee kleine krasjes weg polijsten. Het bestanddeel lanoline beschermt.

  Gevet leer

  Dit leer voelt glad aan en is dof, het leer is tijdens de productie gevet waardoor het donkerder is gekleurd. Tijdens het dragen zal de schoen op bepaalde plekken lichter worden. Door de schoen opnieuw in te vetten wordt hij weer mooi egaal donker. Bama Waxcream (tube) of Renovating (spuitbus), zijn de ideale producten om deze leersoort goed te verzorgen en te beschermen.


  Suède
  Dit natuurlijk materiaal oogt en voelt ruw en ‘harig’ aan. Het is de binnenzijde van de dierenhuid. Tijdens het dragen ontstaan er gladde plekken. Om deze fraaie leersoort mooi te houden adviseren wij de Grip Suede brush. Na het schoonborstelen met deze borstel adviseren we de schoenen in te spuiten met de Bama Magic Protector. De Bama Magic Protector heeft een extreem goede dekking, om deze reden hoeven de schoenen maar ééns in de 5 weken ingespoten te worden. Om de kleur regelmatig “op te halen” adviseren we regelmatig gebruik te maken van de Colour Renovator.


  Nubuck
  Dit natuurlijk materiaal voelt ruw aan en is mat. De structuur lijkt op suède maar is fijner. Het is de buitenzijde van de dierenhuid waar de toplaag vanaf geschuurd is. Tijdens het dragen ontstaan er gladde plekken. Om deze fraaie leersoort mooi te houden adviseren wij de Grip Suede brush. Na het schoonborstelen met deze borstel adviseren we de schoenen in te spuiten met de Bama Magic Protector. De Bama Magic Protector heeft een extreem goede dekking, om deze reden hoeven de schoenen maar ééns in de 5 weken ingespoten te worden. Om de kleur regelmatig “op te halen” adviseren we regelmatig gebruik te maken van de Colour Renovator.

  Gevet nubuck
  Zie nubuck, maar dan is het tijdens de productie gevet. Door het vet is het materiaal donker, tijdens het dragen zal de schoen op bepaalde plekken lichter worden. Door de schoen opnieuw in te vetten wordt hij weer egaal donker.

  Lakleer
  Is een natuurlijk materiaal maar waar een hoogglans laklaag overheen zit. Bama Patent lotion geeft glans en maakt het materiaal anti-statisch. Regelmatig gebruik voorkomt lakbreuk. Voor behandeling eerst schoonmaken met een zachte vochtige doek.

  Metallic leer
  Is echt leer waar een metallic laag op aangebracht is. Bama Magic Protector is een beschermende spray die dit materiaal beschermt en de metallic laag niet aantast.

  Textiel
  Denk hierbij aan canvas en elastische materialen. Bama Magic Protector is een beschermende spray die beschermt tegen vocht en vuil.

  Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.